Kinderfonds Lisse
Kinderfonds
home
visie
aanvragen
formulier
nieuws
contact
links
 
spacer              
spacer fotoserie spacer fotoserie spacer fotoserie spacer fotoserie
spacer              
spacer
Nieuws en actie

_________________________________

Paard dankzij Kinderfonds Lisse

puntenburg

Alma Weitenberg, voorzitster van Stichting Kinderfonds Lisse, overhandigt een cheque ter waarde van 5.300 euro aan Sigrid Kunnen-Lieverse van Stichting Puntenburg, terwijl mede-bestuurslid Karin Beelen het nieuwe paardje Candy vasthoudt. Mirjam de Vroomen, voorzitster van Stichting Puntenburg staat bij Marley, die weer rondjes kan rijden. De bijeenkomst had zondag 7 juli plaats in de manege aan de Spekkelaan, waar vrijwilligers paardrijden voor gehandicapte kinderen verzorgen.

'In het afgelopen jaar zijn helaas drie paarden overleden', bericht Co Lieverse, secretaris en penningmeester van Stichting Puntenburg. 'Dit heeft ervoor gezorgd dat het in gevaar kwam. Daarom is het bestuur gaan zoeken naar mogelijkheden om extra fondsen aan te trekken, om minimaal één paard te kunnen aanschaffen.'
(Bron: Witte Weekblad. Foto: Marcel van den Bos)


_________________________________

Kinderfonds Lisse draagt bij aan geslaagd
voetbalkamp FC Lisse


Het voetbalkamp van FC Lisse kent een 34-jarige traditie. Vorig jaar kon het voetbalkamp echter geen doorgang vinden wegens een teruggelopen deelnemersaantal. Dankzij een andere opzet en financiële hulp van Stichting Kinderfonds Lisse kon er dit seizoen weer groots uitgepakt worden.
(Foto: Marcel van den Bos)

fc lisse

_________________________________

Kinderfonds Lisse maakt vakantie tienermoeders mogelijk

In de eerste week van augustus 2012 zijn zes jonge moeders, die zelf geen mogelijkheden hebben om vakantie-ervaringen op te doen, met hun kinderen op zomervakantie geweest. Dit initiatief stond in het teken van het vergroten van zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid nemen en sociale vaardigheden trainen.

_________________________________

Halfweg in Lisse opent speeltuin

Met geld vanuit het buurtbudget en vanuit de Stichting is de nieuwe speelplek in Halfweg gerealiseerd. De grond waar de speeltuin op staat is eigendom van de familie Wijnands. Zij stellen de grond beschikbaar voor de kinderen van Halfweg. De speeltuin zelf is eigendom van de bewoners van Halfweg. De buren zorgen zelf voor het onderhoud van deze speeltuin.

Halfweg

_________________________________

Stichting Kinderfonds Lisse steunt Jeugdbollenproject van Rotary club Lisse-Bollenstreek

Op de clubbijeenkomst van Rotary club Lisse-Bollenstreek van 1 juni 2011 vond een uitgebreide presentatie voor eigen publiek plaats van het Jeugdbollenproject. Het Jeugdbollenproject omvat een lesprogramma over de bloembollencultuur voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de Bollenstreek. Rotarylid Jeroen Zwetsloot, tevens de drijvende kracht achter het project, schetst de geschiedenis van het project, dat een aantal jaren geleden het daglicht zag.

De achterliggende gedachte is dat de hedendaagse jeugd in de Bollenstreek onvoldoende weet heeft van de rijke bloembollencultuur in de regio. Daarnaast wordt er in het basisonderwijs niet veel aandacht aan besteed.

De kosten van het project worden gedekt met een aantal sponsorbijdragen, waaronder een gift door Stichting Kinderfonds Lisse.

Bollenproject

Gerida van Veen van Stichting Kinderfonds Lisse overhandigt de cheque aan clubvoorzitter Wilma Mesker.

EERDERE BERICHTEN >